Галицька кухня – шалене поєднання
Опубліковано Жовтень 16, 2013 Опублікував Адміністратор Немає коментарів
Словосполучення “Галицька кухня” до недавніх пір просто заганяло мене в ступор. Бо для мене це – шалене поєднання сім”ї, любові, ідеальних жінок, веселих, смачних та співочих посиденьок в колі родини, поєднання львівських традицій приготування їжі з польськими, австрійськими та єврейськими кулінарними традиціями. Бо так склалось… бо в такій дивній і творчій родині біля Галицького базару мені пощастило народитись та вирости. В сім”ї всі любили готувати і робили це з задоволенням та смачно, особливо для гостей. Гості у нас не переводились і, на щастя, не переводяться й зараз, хоча основи нашої родини, моєї бабусі Стефанії Кульчицької, вже давно нема на цьому світі, проте залишились її рецепти із смішними уточненнями, як от “На око”, та дивними назвами, як наприклад “Завиванець з маком” завжди називався “Окуляри”, і я ці назви активно використовую і люблю. Звичайно ж, багато вношу свого, і багато чого народжується просто так, під настрій, головне не забувати записувати і рахувати міру інградієнтів, бо це “На око” в мені живе))))
Отож. Мене звати Ірена Кульчицька, і я постараюсь викладати рецепти галицьких страв з уточненням міри, а якщо і доведеться щось робити на око, то не думаю, що це зашкодить смакові.