Вишневий штрудель

  Опубліковано   Опублікував   Немає коментарів

IMG_4894 2

Сьогодні я хочу представити вам традиційний галицький рецепт вишневого штруделя, простого у приготуванні, але дуже смачного смаколика. Згідно традиційної подачі штрудель подається теплим, тому він якнайкраще підходить для затишних зимових вечорів. Довший час я боялася братися за його приготування, здавалося, що розкатування найтоншого тіста – це мистецтво, яке мені не під силу. Але насправді все виявилося значно простіше, головне – акуратність і неквапливість.

Складники:

Тісто:

  • 250 гр борошна
  • 1 яйце
  • 180 – 200 мл води

Начинка:

  • 1 кг вишні
  • 100 гр цукру
  • 1 ч .л. криці
  • 3 ст. л. молотих сухарів

Якщо ви використовуєте морожену вишню, її потрібно попередньо розморозити і злити зайву рідину.

Просійте борошно, додайте в нього яйце і воду, замісіть тісто.

Вимішувати тісто птрібно жоволі довго, хвилин 10 – 15, при потребі додаючи борошно. В результаті має вийти пластичне, м’яке тісто, що не липне до рук. Покладіть його у миску, що змащена рослинною олією, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хв.(фото 2).

Головний секрет штруделя – це найтоньше тісто. Для того, щоб розкачати тісто до потрібного стану, зручно використовувати звичайний кухонний рушник. Розстіліть його на столі, добре підпорошіть рушник борошном, розкачайте тісто.  У процесі розкачки тіста потрібно перевертати на іншу сторону. Коли тісто стане достатньо тонким, почніть розтягувати його руками.  Не бійтесй розтягувати – тісто дуже пластичне і добре тягнеться. В результаті має вийти дуже тонкий прямокутний пласт тіста.

Посипте тісто молотими сухарями (вони вберуть у себе вишневий сік під час випікання), розкладіть вишню, додайте корицю і цукор. Важливо залишити вільним край тіста, аби зручно зробити останній виток. (фото 3)

За допомогою рушника заверніть рулет. Перекладіть його на братванку, трошки змастіть рослинною олією  і притрусіть цукром. (фото 4)

Випікайте при температурі 200 градусів 30 -40 хв до золотистого кольору. Краще за все подавати штрудель злегка теплим.

Смачного)

Аня Потапова
Категорії: Аня Потапова, Блоги