Чим допомогти кухні Євромайдану
Опубліковано Грудень 17, 2013 Опублікував Адміністратор Немає коментарів

Зараз тисячі людей намагаються різним чином допомогти Євромайдану у Києві. Одна з основних потреб, поруч із дровами, ковдрами, наметами, одягом і бензином – харчі. Якщо ви мешкаєте або перебуваєте зараз у Києві – все більш менш просто: робите чай в термосі, берете відро готової їжі і везете на майдан. Або просто купуєте «набір революціонера»: печиво, нарізаний хліб, шмат сала, часник або цибулю, лимон або імбир до чаю і яблука/апельсини. Кияни можуть везти і варені яйця чи домашні закрутки, й інші наїдки. Якщо ж ви передаєте харчі з інших областей, треба бути більш перебірливим: відправляти тільки найбільш необхідне, таке, що не псується і не б’ється.
Отже, основне, що варто передавати з регіонів:
- Чай у пакетах, мелена кава.
- Печиво.
- Цитрини та імбир.
- Олія (будь-яка).
- Консерви в металевих банках, зокрема згущене молоко.
- Капуста (їй варто надати перевагу перед іншими овочами, адже її легко перевезти і не треба чистити, переважно салат на майдані саме з капусти).
- Ковбаси, шинки, шпондер, сало.
- Хліб нарізний (бажано саме нарізний, кухні Майдану роблять десятки тисяч канапок щодня, тут ці кілька секунд на нарізання дуже важливі)
- Крупи
- Сіль
- Цукор
Якщо у вас є можливість передати щось інше – передавайте, але з винятками. Не варто передавати в далеку дорогу закруток у склі (у Львові, наприклад, їх уже просто не приймають, бо б’ються в дорозі), домашніх паштетів (вони дуже швидко псуються, кухні Майдану намагаються їх не використовувати) і загалом того, що товчеться і псується. Місце в автівках та автобусах – на ціну золота, тому варто заповнювати їх справді необхідним.
Ще одна дуже велика потреба Євромайдану – промислові термоси (особливо придатні для підігріву їжі) та баняки з кип’ятильниками всередині. А ще потрібні пакети для сміття, одноразовий посуд, серветки, ножі для кухні.
(Фото – AFP)