Франківчани приєдналися до Клубу галицької кухні

  Опубліковано   Опублікував   Немає коментарів

прохасько

Презентація «Клубу галицької кухні» В Івано-Франківську відбулася 30 травня в покоях для гощень «Світлиця Мулярова». На презентацію були запрошені ресторатори, фермери, журналісти, представники влади.

Усі гості мали можливість прослухати лекцію «Феномен галицької кухні» від письменника Тараса Прохаська та «Історія і філософія галицької кухні» від Всеволода Поліщука. Ресторатор, один із засновників Клубу Марк Зархін розповів про те, чому в розвитку галицької кухні зацікавлені власники ресторанів і виробники харчових продуктів. Виконавчий директор Клубу Михайло Лемак презентував напрямки діяльності КГК і запросив франківчан братии участь у спільних акціях і висловлювати свої ідеї. Цілком імовірно, наприклад, що саме з івано-франківським видавництвом буде реалізовано видання перекладу книги 1901 року «Косівська вегетаріанська кухня Аполінарія Тарнавського». Очевидно, що відбуватимуться на Прикарпатті і майстер-класи, реалізація програм співпраці між ресторанами і фермерами, тощо.

За результатами презентації до Клубу галицької кухні приєдналися двоє рестораторів – співвласник групи «23 ресторани» («Мануфактура», «Говорить Івано-Франківськ» та ін.) Юрій Филюк та власник ресторану «Світлиця Мулярова» і кнайпи «Войцех» Віталій Качкан, а також низка місцевих журналістів, дослідників, юристів. Окрім того, попередньо домовлено, що Клуб галицької кухні спільно з івано-франківською ГО «Рух за життя» та польськими партнерами розроблять низку законопроектів щодо маркування екологічних і регіональних продуктів.

Категорії: Новини