Галицьке смакування у Кракові

  Опубліковано   Опублікував   Немає коментарів

IMG_9204 2

З 10 по 13 жовтня представники Клубу Галицької Кухні  відвідали славетне галицьке місто Краків. На головній площі міста відбувся фестиваль “Наша Галичина”, організований Центром молоді ім. доктора Генрика Йордана та секретарями міських рад Кракова та Львова.

Під час фестивалю гості ознайомились не лише з виробами ручної роботи майстрів із усієї Галичини, а й мали можливість продегустувати традиційні галицькі наїдки. Зокрема, смак Галичини зі Львова – смачнючий бограч у велетенському казані, просто посеред головної площі міста, готував для гостей фестивалю один із засновників Клубу Галицької Кухні, директор Музею Ідей Олесь Дзиндра. У сусідньому наметі місцеві кухарі пригощали гостей міста також краківським журеком.

На спеціальному інформаційному стенді Клуб Галицької Кухні розповідав усім бажаючим про нашу організацію, гастрономічні заклади у Львові та Львів як туристичний напрямок загалом.

Багато гостей фестивалю висловили своє захоплення шармом Львова та тугу за ним, як за містом, де народилося багато сучасних краків’ян. Іспанські туристи, у свою чергу, цікавились походженням назви, співзвучної з їхньою провінцією Галісія і її гастрономічними традиціями.

Наступного року фестиваль планується провести вже у Львові.

Категорії: Новини