Свято андрута – конкурс господинь та їхніх рецептів

  Опубліковано   Опублікував   Немає коментарів

sait_2

У рамках Фестивалю «Львів на тарілці» Клуб галицької кухні за підтримки Львівської міської ради проводить конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Андрути – торт на основі вафель із різноманітними солодкими начинками. Свого часу його готувала ледве не кожна львівська господиня, подавали андрути також у рестораціях. Зараз же секрет андрутів зберігають лише окремі галицькі родини. Один із рецептів також зберегла Дарія Цвек.

Задля відновлення традиції приготування андрутів і проводиться кулінарний конкурс. Львівських кулінарів і кулінарок запрошуємо 29 червня о 15:00 прийти у внутрішній двір львівської Ратуші, принести готовий вафельний торт та листок з записаним рецептом. Журі конкурсу оцінюватиме смак андрутів, їх оформлення та оригінальність запропонованої в рецепті начинки. Переможець отримає грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн. Окрім того, всі учасники отримають заохочувальні призи і зможуть поспілкуватися з учасниками журі – письменниками, рестораторами, кухарями. Прізвище переможця також оголосять на головній сцені фестивалю «Львів на тарілці». Окремий сюрприз підготував один із суддів конкурсу – львівський письменник Юрій Винничук.

Він обіцяє використати рецепт-переможець у книзі «Енциклопедія галицької кухні», яку саме зараз готує до друку. Що більше, у книзі з’явиться і фотографія автора чи авторки найкращих андрутів.

Окрім Юрія Винничука, у журі конкурсу працюватимуть директор «Музею ідей» Олесь Дзиндра, шеф-редактор часопису «Ї», культуролог Тарас Возняк, головний редактор журналу «Егоїст», гастрономічний експерт Всеволод Поліщук, ресторатор Марк Зархін, директор фестивалю “Львів на тарілці” Андрій Сидор та інші.

Для додаткової інформації: info@gcc.in.ua / 067 675 19 98

Категорії: Новини