
Андрути
Травень 16, 2013

Приготування:
Галицька відповідь знаменитому віденському торту «Пішингер». У австрійський смаколик поміж пластами вафель іде крем з какао, масла, цукрової пудри, ванільного цукру і горішків.
1У галицькому варіанті, за переписом Дарії Цвек – найвідомішої не лише в Галичині, а й у всій Україні авторки кулінарних книг – замість масла і ванільного цукру треба використовувати сметану і обов’язково додати ложку коньяку або рому.
На жаль, у наші дні і від андрутів, і від «Пішингера» в масовому продажі залишився лише дуже спрощений варіант. На базарах, в їдальнях і кафе можна легко знайти вафлі, перемазані згущеним молоком, з непретензійною радянською назвою «Вафельний торт». Справжні ж андрути ви спробуєте хіба що вдома у деяких львівських господинь.
Коментарі