a

Голубці з гречкою

Листопад 12, 2013

a

Приготування:

1Гриби намочити у воді.

2Кашу зварити (щоб була розсипчаста).

3Цибулю покришити малими кубиками і підтушкувати в маслі. Моркву потерти на грубій терці.

4Коли цибуля підтушкується, але ще не засмажиться до золотистого, додати моркву і потушкувати ще кілька хвилин.

5Цибулю, моркву і порізані гриби (мають розмокнути до м'якості) додати до каші, заправити сіллю і перцем. Воду з грибів не виливати - потім її можна додати до соусу. З капусти вирізати качан, зварити, почергово знімаючи листя, коли воно розм'якне. Якщо берете савойську - можна розібрати відразу і варити окремі листки (2-3 хв). З листя зрізати тверді шматки при основі, завернути в листки фарш з гречки та грибів. Кілька листів залишити.

6На дно баняка з товстим дном налити ложку олії, всипати цукор і кмин, покласти листя капусти. Згори викласти (тісно один біля одного) голубці. Залити підсоленою водою так, щоб накрила голубці. Додати воду з грибів і томатний соус.

7Поставити в духовку на 45 хвилин.

Порада: якщо для вас важливо, щоб голубці не змінили колір (залишилися зеленими, а не стали жовтуватими), соус треба додавати не при готуванні, а до вже готової страви. Правда, тоді самі голубці не будуть не такими соковитими.

Інгредієнти

1 середня капустина (може бути савойська)

1 велика морквина

1 цибулина

1 жменя сушених білих грибів

1/2 склянки вареної гречки

2 ложки масла

по одній чайній ложці чорного перцю, кмину, цукру

1 столова ложка олії

сіль до смаку

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *