IMG_3786

Капусняк

Лютий 21, 2014

IMG_3786

Приготування:

Капусняк – то традиційна галицька страва з квашеної капусти. Рецепти капусняку бувають різними, в тому числі в залежності від того, чи квашено капусту промивають чи не промивають, а також від того, чи готують його на копченостях чи на звичайному м'ясному розсолі.

1Реберця за ніч до приготування капусняка маринуємо: нарізаємо цибулину, окроплюємо її оцтом, добре перемішуємо з реберцями, додаємо лавровий лист на духмяний перець і, щільно накривши зверху кришкою, ставимо маринуватись на ніч.

2Наступного дня з реберець варимо розсіл. М’ясо виймаємо, а розсіл проціджуємо через дрібний друшляк або марлю. Після цього додаємо до розсолу 4 почищених та порізаних картоплини та морквину й варимо протягом 15-20 хвилин.

3Квашену капусту промиваємо холодною водою, відтискаємо воду та додаємо в розсіл до картоплі і моркви і продовжуємо варити протягом 20 – 30 хв.

4В цей час дрібно нарізаємо цибулину й підсмажуємо її до золотавості. Тепер реберця й цибулину можемо додавати до розсолу й поварити ще 5 хв. Додаємо до зупи лавровий листок, духмяний перець та ложку олії і за 5 хв пробуємо чи достатньо солі.

Найкраще дати йому добре настоятись і смачного!

Юлія Мацех

Інгредієнти

Для розсолу нам потрібно:

4 маринованих свинних ребра

1 морквина

4 картоплини

2 лаврових листків

3-4 горошини духмяного перцю

сіль, перець

Інші інгридієнти:

капуста квашена – 600 г

цибуля – 1 шт.

олія соняшникова – 2 ст.лож.

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *