4ba37a67191at

Карпатська кминова зупа

Листопад 12, 2013

4ba37a67191at

Приготування:

Кмин - доволі популярна приправа в багатьох куточках Галичини, при чому по обидва боки українсько-польського кордону. Утім, найбільше його використовують у Карпатах. Не дивно, що саме там вигадали й просту, але оригінальну кминову зупку, рецепт якої з гір привіз галичанин, змушений мешкати в російському Санкт-Петербургу, один із найбільш популярних блогерів Росії Сергій Пожар. Кмин – приправа, яка стимулює апетит і допомагає травленню, тому такою зупкою добре починати вечерю, яка продовжиться шматом масної свинини чи баранини.

1Батон порізати кубиками і засушити в духовці до рум’яного.

2Воду довести до кипіння, посолити, додати кмин і проварити 5 хвилин.

3Розвести борошно зі сметаною до стану однорідної маси, можна додати кислого молока.

4Кминовий відвар процідити через сито і долити до сметани.

5На малій температурі проварити 3 хвилини, але не доводити до кипіння.

6Коли суп загусне – розлити по тарілках, додати сухарики, перець, прикрасити зеленню.

Інгредієнти

250 мл води

750 мл кислої сметани

1 ст. л. кмину

2 ст. л. борошна

білий батон для сухариків

сіль, перець

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *