
Карпатська кминова зупа
Листопад 12, 2013

Приготування:
Кмин - доволі популярна приправа в багатьох куточках Галичини, при чому по обидва боки українсько-польського кордону. Утім, найбільше його використовують у Карпатах. Не дивно, що саме там вигадали й просту, але оригінальну кминову зупку, рецепт якої з гір привіз галичанин, змушений мешкати в російському Санкт-Петербургу, один із найбільш популярних блогерів Росії Сергій Пожар. Кмин – приправа, яка стимулює апетит і допомагає травленню, тому такою зупкою добре починати вечерю, яка продовжиться шматом масної свинини чи баранини.
1Батон порізати кубиками і засушити в духовці до рум’яного.
2Воду довести до кипіння, посолити, додати кмин і проварити 5 хвилин.
3Розвести борошно зі сметаною до стану однорідної маси, можна додати кислого молока.
4Кминовий відвар процідити через сито і долити до сметани.
5На малій температурі проварити 3 хвилини, але не доводити до кипіння.
6Коли суп загусне – розлити по тарілках, додати сухарики, перець, прикрасити зеленню.
Коментарі