Кишка, або ж кров’янка
Травень 16, 2013
Приготування:
Кишка, або ж кров’янка – ковбаска зі свинячої крові та варених гречки, легенів, шпондера (або підгорля), смаженої цибулі, часнику. Подають зі шкварками та білим хроном або ж з тушкованою квашеною капустою. Добра закуска до горілки.
1Крупу замочуємо у воді, додаємо сала або смальцю і випікаємо у духовці.
2М’ясо варимо до готовності, сало і кров додаємо сирими.
3Все перемішуємо, додаємо спеції і начиняємо леліти. З 1 кг начинки виходить 7-8 кишок.
4Тепер кишку слід відварити. Для цього беремо каструлю досить великого об’єму – 10-15 л. Заповнюємо її водою на 2/3 об’єму і доводимо воду до кипіння. Коли вода закипіла невеликими частинами кидаємо кишку. Варимо близько години і даємо остудити.
Перед споживанням можна легко засмажити.
На основі рецепту “Практична кухня Ольги Франко”
Коментарі