кишка

Кишка, або ж кров’янка

Травень 16, 2013

кишка

Приготування:

Кишка, або ж кров’янка – ковбаска зі свинячої крові та варених гречки, легенів, шпондера (або підгорля), смаженої цибулі, часнику. Подають зі шкварками та білим хроном або ж з тушкованою квашеною капустою. Добра закуска до горілки.

1Крупу замочуємо у воді, додаємо сала або смальцю і випікаємо у духовці.

2М’ясо варимо до готовності, сало і кров додаємо сирими.

3Все перемішуємо, додаємо спеції і начиняємо леліти. З 1 кг начинки виходить 7-8 кишок.

4Тепер кишку слід відварити. Для цього беремо каструлю досить великого об’єму – 10-15 л. Заповнюємо її водою на 2/3 об’єму і доводимо воду до кипіння. Коли вода закипіла невеликими частинами кидаємо кишку. Варимо близько години і даємо остудити.

Перед споживанням можна легко засмажити.

На основі рецепту “Практична кухня Ольги Франко”

Інгредієнти

1, 5 метрів лелітів (це очищені внутрішні кишки свині або корови)

4 кг гречаної крупи

0,5 кг дрібно порізаного сала

0,5 л свіжої крові

1-2 кг м'яса (підгорля, підчерев’я, та різні обрізки)

5 цибулин

200 г солі

5 г духмяного перцю

15 г кардамону

15 г майорану

6 г гвоздики

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *