175692_900

Квасна зупа з мозковиною

Листопад 12, 2013

175692_900

Приготування:

Ще один карпатський рецепт з записів Сергія Пожара.

1Мізки промити і прочистити від плівок. Відварити у підсоленій воді протягом чотирьох – п’яти хвилин. Нарізати кубиками.

2Капустяний розсіл розбавити літрою води, додати дрібно порізану цибулю, лавровий лист, почавлений перець та сіль. Помішуючи, кип’ятити десять хвилин.

3Процідити. Розтопити жир та обсмажити муку. Додати паприку, розмішати. Як тільки паприка просякла жиром, залити склянкою води.

4У приготований розсіл додати нарізані кубиками мізки. Варити п’ять – шість хвилин, додати сос, довести до кипіння. Розвести гарячою зупою сметану і влити її у зупу. Прогріти, але не кип’ятити.

5Обов’язково підсушити у духовці сухарики з батону і подати до зупи.

Інгредієнти

300г телячих мізків

1 літра капустяного розсолу

3 столові ложки муки

2 столові ложки жиру

1 столова ложка паприки

200 г сметани

2 великі цибулини

2-3 лаврових листа

1 ч. л. чорного перцю горшком

сіль

зелень петрушки

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *