bb1444d7-4a04-4735-85dd-b9b301bbd6d5.file

Лемківська молочна зупа з морквою

Листопад 12, 2013

bb1444d7-4a04-4735-85dd-b9b301bbd6d5.file

Приготування:

Цей рецепт знайшла в одному з сіл Львівщини, випробувала і зберегла для нащадків дослідниця лемківської кухні Тереза Кищак. Утім, інформація про те, що таку зупку готували по всій Лемківщині, є у багатьох джерелах. Ми, окрім основного варіанту, пробували також варіант із додаванням шматочка селери і дрібки кориці – смак практично не змінюється, зате зупа стає набагато ароматнішою.

1Почистити і помити 4 великі морквини, нарізати дрібними кубиками, залити склянкою гарячого молока, додати ложку масла, до смаку цукор, сіль; тушкувати до готовності.

2Борошно злегка підсмажити, розвести холодним молоком і вилити до моркви (замість борошна добре додати ложку манки), долити ще 2 — 3 склянки гарячого молока і проварити.

Інгредієнти

4 морквини

3-4 склянки молока

1 ст. ложка масла

Сіль, цукор (можна корицю)

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *