
Лемківська молочна зупа з морквою
Листопад 12, 2013

Приготування:
Цей рецепт знайшла в одному з сіл Львівщини, випробувала і зберегла для нащадків дослідниця лемківської кухні Тереза Кищак. Утім, інформація про те, що таку зупку готували по всій Лемківщині, є у багатьох джерелах. Ми, окрім основного варіанту, пробували також варіант із додаванням шматочка селери і дрібки кориці – смак практично не змінюється, зате зупа стає набагато ароматнішою.
1Почистити і помити 4 великі морквини, нарізати дрібними кубиками, залити склянкою гарячого молока, додати ложку масла, до смаку цукор, сіль; тушкувати до готовності.
2Борошно злегка підсмажити, розвести холодним молоком і вилити до моркви (замість борошна добре додати ложку манки), долити ще 2 — 3 склянки гарячого молока і проварити.
Коментарі