IMG_5535

Moja Ptasia

Лютий 18, 2014

IMG_5535

Приготування:

"Moja ptasia", що з польської мови означає «моя пташечка» - саме така назва ніжної на смак страви лише для тендітних панянок:)

Страва є проста у приготуванні, тут головне - естетична ресторанна подача і натхнення. Рецепт розрахований на дві порції (а більше і не потрібно). Час приготування займе орієнтовно 40 хвилин, а то і менше.

Хочу ще кілька слів сказати про селеру. Зараз чомусь ми ставимось до цього продукту без належної уваги та вдячності - а намарно, адже він має чудову омолоджуючу та очищуючу дію, а ще - це найкращий український афродизіяк! Селера користувалась популярністю по всій території не тільки сучасної України, а й багатьох країн Європи (чому її призабули зараз - навіть не знаю). Напевне, завдяки своєму аромату та приємній текстурі селера є складовою великої кількості рецептів перших та других страв.

Селера має нейтральний смак, але чітко виражений аромат, цукати з морквою додадуть солодкавої нотки до печінки, а солений каперс на закуску тонізує. Словом, вечеря буде легкаі поживна, а як доповните пляшечкою білого напівсолодкого винця, то ваша люба пташечка буде задоволена точно! Маєте час на репетиції та інтерпретації, вони завше вітаються:)

1Печінку промити, порізати на шматочки та залити молоком. Картоплину очистити і розрізати на 6-8 кавалочків. Селеру почистити (зрізати багатенько шкірки, аби волокон не було), дрібно порізати, посолити і разом з картоплею варити доти, допоки овочі не стануть м’якими і придатними для пюрування.

2Поки вони варитимуться (то десь хвилин 20), нарізаємо плястерками цибулю і підсмажуємо на олії на пательні. За старими галицькими переписами господині робили це на смальці з домашньої птиці, особливо добре, писали, це вдається на гусячому. Я обмежилась олією.

3Печінку, яка хоча б 15 хвилин побула в молоці (в ідеалі - годину-півтори), дістати, легенько просушити паперовим рушничком, обкатуляти в борошні і відправити на пательню до цибулі; все це солимо, перчимо. Готування печінки займе хвилин 10. Тому не забувайте про овочі. З розм’яклих селери та картоплі злити воду, додати вершки та масло і блендером перетерти в однорідне пюре та накрити кришкою. В невеличкій посудині блендеруємо моркву з цукатами, а також чайну ложку вершків та мед (чи дрібку цукру).

4На тарілку за допомогою кулінарного шприца або форми-сердечка викладаємо пюре, поливаємо його морквяно- помаранчевим соусом-пюре, зверху кладемо печінку і декоруємо каперсами.

Надія Кошель

Інгредієнти

1 середній корінь селери (400-500 грамів)

1 середня картоплина

30 грамів масла

3 столові ложки вершків +1 чайна ложка вершків

сіль та перець до смаку, трішки борошна

300 грамів печінки птиці (я брала індичу, куряча теж добра буде, ну і гусяча, але її важче зараз знайти. Чомусь...)

склянка молока

невеличка цибулька

кілька апельсинових цукатів

30 грамів вареної моркви

дрібка цукру або трішки меду

каперси до декору

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *