Палюшки, або ж кнедлі
Травень 16, 2013
Приготування:
Страва, схожа на італійські ньоккі або кльоцки, знайомі також білорусам і росіянам. Їх готують із картопляного тіста та формують у вигляді «пальчиків». Відварюють в підсоленій воді. Подають або зі шкварками, або з маслом і смаженою цибулею, або зі сметаною. Використовують як гарнір до м’ясних страв чи як самостійну страву.
1Зварену бульбу змолоти, перетерти щоб не було грудок.
2Додати 1-2 яйця, сіль, перець, борошно і замісити тісто.
3Якщо прилипає, додати трохи води або молока.
4Викатати довгий валок, порізати на кавальчики і кидати в посолений окріп.
5Як книдлі закиплять, поварюємо ще 2-3 хв і витягуємо в мисочку з маслом.
6Одночасно чистимо і дрібно ріжемо 1 цибулину і підсмажуємо на олії.
7Перед подачею легенько підсмажуємо книдлі разом з цибулькою.
Дуже добре смакує зі сметаною. Смачного!
На основі рецепту Осипи Заклинської
Коментарі