палюшки

Палюшки, або ж кнедлі

Травень 16, 2013

палюшки

Приготування:

Страва, схожа на італійські ньоккі або кльоцки, знайомі також білорусам і росіянам. Їх готують із картопляного тіста та формують у вигляді «пальчиків». Відварюють в підсоленій воді. Подають або зі шкварками, або з маслом і смаженою цибулею, або зі сметаною. Використовують як гарнір до м’ясних страв чи як самостійну страву.

1Зварену бульбу змолоти, перетерти щоб не було грудок.

2Додати 1-2 яйця, сіль, перець, борошно і замісити тісто.

3Якщо прилипає, додати трохи води або молока.

4Викатати довгий валок, порізати на кавальчики і кидати в посолений окріп.

5Як книдлі закиплять, поварюємо ще 2-3 хв і витягуємо в мисочку з маслом.

6Одночасно чистимо і дрібно ріжемо 1 цибулину і підсмажуємо на олії.

7Перед подачею легенько підсмажуємо книдлі разом з цибулькою.

Дуже добре смакує зі сметаною. Смачного!

На основі рецепту Осипи Заклинської

Інгредієнти

варена бульба

1-2 яйця

сіль, перець

борошно

1 цибулина

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *