Пироги з капустою та грибами
Грудень 26, 2013
Приготування:
1Для рожевого тіста знадобиться 3-4 столових ложок бурякового соку ( натертий буряк поцукрувати, аби пустив сік і дати трохи постояти. Далі зцідити, додати трішки оцту чи лимонного соку.
2Замісити тісто з борошна та підігрітого бурякового квасу, додати сік з буряка та оливкову олію. Місити, поки тісто не стане еластичним та перестане липнути до рук. Тоді зробити «ковбаску», від якої відрізати шматочки-галушечки та розкатувати їх на кружальця.
3Для начинки гриби відварити, відвар злити в окрему ємність, а гриби дрібно нарізати.
4Капусту посікти. На розігріту пательню влити олію та всипати подрібнену цибулю. Коли зарум’яниться – додати капусту і тушити, поки вона не стане геть м’яка, доливаючи до неї потрохи грибного відвару. Додати подрібнені гриби, посолити, поперчити, поцукрувати і ще трохи потушкувати. Дати охолонути. Приготувати зажарку – подріблену цибулю підсмажити до золотистого кольору в достатній кількості олії.
5Готові пироги викладати на посипаний борошном рушничок. Варити в добре підсоленій воді, поки не випливуть на поверхню. Викласти в полумисок та змастити зажаркою, аби не злипались.
Коментарі