IMG_9527

Пироги з капустою та грибами

Грудень 26, 2013

IMG_9527

Приготування:

1Для рожевого тіста знадобиться 3-4 столових ложок бурякового соку ( натертий буряк поцукрувати, аби пустив сік і дати трохи постояти. Далі зцідити, додати трішки оцту чи лимонного соку.

2Замісити тісто з борошна та підігрітого бурякового квасу, додати сік з буряка та оливкову олію. Місити, поки тісто не стане еластичним та перестане липнути до рук. Тоді зробити «ковбаску», від якої відрізати шматочки-галушечки та розкатувати їх на кружальця.

3Для начинки гриби відварити, відвар злити в окрему ємність, а гриби дрібно нарізати.

4Капусту посікти. На розігріту пательню влити олію та всипати подрібнену цибулю. Коли зарум’яниться – додати капусту і тушити, поки вона не стане геть м’яка, доливаючи до неї потрохи грибного відвару. Додати подрібнені гриби, посолити, поперчити, поцукрувати і ще трохи потушкувати. Дати охолонути. Приготувати зажарку – подріблену цибулю підсмажити до золотистого кольору в достатній кількості олії.

5Готові пироги викладати на посипаний борошном рушничок. Варити в добре підсоленій воді, поки не випливуть на поверхню. Викласти в полумисок та змастити зажаркою, аби не злипались.

Інгредієнти

на 50 невеликих штук

склянка квашеної капусти

склянка сухих білих грибів

2-3 склянки борошна

склянка бурякового квасу

3-4 столові ложки бурякового соку

столова ложка оливкової олії

сіль, перець, цукор, олія до смаження

дві цибулинки середнього розміру

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *