
Пироги з любов’ю
Лютий 18, 2014

Приготування:
День Валентина по-галицьки - то пироги з любов’ю! Якщо Ви остаточно не визначились зі ставленням до Дня Святого Валентина, та все ж бажаєте зробити приємне своїй половинці 14 лютого, тоді Ви можете зробити це по-галицьки, приготувавши пироги з бурячкового тіста у формі сердець!
Порада: для яскравішого кольору вашого творіння, варіть пироги в бурячковому соці.
1Для рожевого тіста знадобиться 3-4 столових ложок бурякового соку ( натертий буряк поцукрувати, аби пустив сік і дати трохи постояти. Далі зцідити, додати трішки оцту чи лимонного соку. Для начинки треба розтерти сир з яйцем і маслом до однорідного стану. Посолити і поперчити за смаком. У солодкому варіанті замість солі та перцю використовуємо цукор, ваніль та родзинки. Замісити тісто з борошна та підігрітого бурякового квасу, додати сік з буряка та оливкову олію. Місити, поки тісто не стане еластичним та перестане липнути до рук. Тоді розділити тісто на 2-частини і розкатати на 2 максимально тонкі пласти. На один пласт викласти по 1 ст. л . начинки на відстані 3-3,5 см один від одного. Легко збити білок і змастити ним тісто в місцях, де будемо склеювати сердечка. Накрити другим пластом тіста, притиснувши місця, де немає начинки. Вирізати з тіста серця за допомогою формочок або ножем із зубчастим закінченням.
2Вистелити готові пироги-серця на рушничок. Варити у добре підсоленому окропі з додаванням ложки оливкової олії, поки не випливуть на поверхню.
Смачного!
Юлія Мацех
Коментарі