IMG_4576

Зупка з пастернаку

Січень 27, 2014

IMG_4576

Приготування:

Кажу відразу - дуже поживно і ситно, порція 200 мл якраз достатня на особу, якщо плануєте їсти "друге". Я розігналась, і нам вистачило лише "першого" :)

1Я почала то всьо робити з вечора. Пастернак помити, почистити і порізати тоненькими шматочками. В баняк з грубим дном налити трохи олії (давала оливкову), всипала туди пастернак і вимішала. Далі додала трохи води (аби покрила) і, закривши кришкою лишила на малому вогні тушкуватись. Тим часом почистила і нарізала картопельку, відправила її теж до баняка і долила ще трохи води.

2Потім почистила, порізала, додала моркву, влила ще води. Ну і булькало воно в мене десь з годину, після чого я додала ще трохи води та прянощів. Потім збила масу блендером - отримала світло-жовте пюре (без моркви колір буде надто блідий). Влила молоко і далі варила на маленькому вогні. Наступним - натерла на грубій терці плавлений сир і, додавши до зупки, варила ще 3 чи 4 хвилини.

3Потім зняла з вогню, накрила кришкою і дала 15 хвилин постояти.

Вийшло смачно (я принаймні таке люблю).

Рецепт Надії Кошель

Інгредієнти

На півтори літри готової страви мені знадобилось:

пастернак - один великий коренеплід і один маленький ( то десь грам 400)

середня морквочка ( грам 150)

3 невеликі картоплини

100 мл молока або вершків

один плавлений сирочок типу "Дружба"

сіль, перець за смаком, 2 горошини духмяного перцю та кілька горошин коріандру.

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *