Зупка з пастернаку
Січень 27, 2014
Приготування:
Кажу відразу - дуже поживно і ситно, порція 200 мл якраз достатня на особу, якщо плануєте їсти "друге". Я розігналась, і нам вистачило лише "першого" :)
1Я почала то всьо робити з вечора. Пастернак помити, почистити і порізати тоненькими шматочками. В баняк з грубим дном налити трохи олії (давала оливкову), всипала туди пастернак і вимішала. Далі додала трохи води (аби покрила) і, закривши кришкою лишила на малому вогні тушкуватись. Тим часом почистила і нарізала картопельку, відправила її теж до баняка і долила ще трохи води.
2Потім почистила, порізала, додала моркву, влила ще води. Ну і булькало воно в мене десь з годину, після чого я додала ще трохи води та прянощів. Потім збила масу блендером - отримала світло-жовте пюре (без моркви колір буде надто блідий). Влила молоко і далі варила на маленькому вогні. Наступним - натерла на грубій терці плавлений сир і, додавши до зупки, варила ще 3 чи 4 хвилини.
3Потім зняла з вогню, накрила кришкою і дала 15 хвилин постояти.
Вийшло смачно (я принаймні таке люблю).
Рецепт Надії Кошель
Коментарі