Стефко Рондель

Спроба 2. Кашанка з серцем і печінкою

Спроба 2. Кашанка з серцем і печінкою

Часом доводиться читати, особливо у путівниках Польщею, що кашанка – це «давня польська страва, кров’яна ковбаса з гречкою». Ага, аж два рази польська, і ще два по два – кров’яна з гречкою… Кашанка – давня галицька страва. Це один із різновидів того, що називається «кишка». Є різновид кишки – кров’янка. Є пісна кишка – бульбянка […]

  Читати далі
  Червень 22, 2013   Немає коментарів
Спроба перша. Ковбаса на Великдень

Спроба перша. Ковбаса на Великдень

Трохи експериментів на тему галицької кухні Спроба перша. Ковбаса на Великдень Вирішив уперше в житті на цей Великдень приготувати ковбасу. Завершив пробу – і залишився задоволеним. На свято буде смаколик. Основу рецепту взяв з книги Ольги Вербенець і Віри Манько «Великодній Кошик», але додав трішки від традицій з польської частини Галичини – Нового Сончу. Так, […]

  Читати далі
  Травень 15, 2013   Немає коментарів