Стефко Рондель
Спроба 2. Кашанка з серцем і печінкою
Часом доводиться читати, особливо у путівниках Польщею, що кашанка – це «давня польська страва, кров’яна ковбаса з гречкою». Ага, аж два рази польська, і ще два по два – кров’яна з гречкою… Кашанка – давня галицька страва. Це один із різновидів того, що називається «кишка». Є різновид кишки – кров’янка. Є пісна кишка – бульбянка […]
Читати даліСпроба перша. Ковбаса на Великдень
Трохи експериментів на тему галицької кухні Спроба перша. Ковбаса на Великдень Вирішив уперше в житті на цей Великдень приготувати ковбасу. Завершив пробу – і залишився задоволеним. На свято буде смаколик. Основу рецепту взяв з книги Ольги Вербенець і Віри Манько «Великодній Кошик», але додав трішки від традицій з польської частини Галичини – Нового Сончу. Так, […]
Читати далі