Всеволод Поліщук
Європейська суть української кухні
Сайт Клубу галицької кухні – не найкраще місце для висловлення політичної позиції. Але зараз справа не в політиці. Річ – у життєвому, світоглядному виборі. Зокрема, в тому, що в разі гіршого розвитку подій будь-яка громадська активність стане безсенсовною. Навіть гастрономічна. Бо за нею теж є ідея. І для її реалізації теж потрібне громадянське суспільство.”Ми є те, що ми їмо” – […]
Читати даліГалицьке – в нюансах
ТОП-5 додатків, які додають галицького шарму звичним загальноукраїнським стравам Пшоно у борщі. Один із варіантів традиційного галицького борщу – так званий білий борщ, який колись готували на наших теренах для весіль та інших великих імпрез. Відмінність його від традиційного українського борщу у тому, що, по-перше, сметана додавалася просто в заправку з буряка. Відповідно, цей борщ […]
Читати даліНові знання як лік від комплексу меншовартості
Перекладаю з польської книгу «Косівська вегетаріанська кухня». Книга, не повірите, 1901 року. Видала її Ромуальда Тарнавська, дружина лікаря, власника санаторію в Косові, Аполінарія Тарнавського. Виявляється, уже в 80-их роках 19 століття до нас в Галичину багатії зі Східної Європи з’їжджалисялікуватися здоровою їжею, повітряними ваннами і модерними комплексами фізичнихвправ. Була ціла система оздоровлення їжею. Далі – […]
Читати далі