Контакти клубу галицької кухні

79008, м. Львів, пл. Ринок, 16/3а

(032) 247-05-06, (063) 393-13-50, (067) 675-19-98

info@gcc.in.ua

Голубці з картоплею

 1.2 кг картоплі

3 цибулини
1 середня капуста
50 г смальцю
100 г вершкового масла
сіль, перець, чебрець
2 ст.л. манки
100 г сиру
для соусу
0.5 скл. води
50 г вершкового масла
1 ст.л муки
мускатний горіх
сіль


Капусту, попередньо вирізавши серцевину, залити окропом та накрити покришкою. Знати м'які листки. При потребі можна підварити. Зрізати тверді прожилки.
Картоплю почистити і потерти на дрібній терці разом з однією цибулею. Дві цибулини посмажити за смальці та 50г вершкового масла трошки присоливши, щоб цибуля залишалася м'якою. Додати до тертої картоплі підсмажену цибулю, манку, сир. Посолити і поперчити.


Викласти картоплю на сковорідку і злегка потушити, щоб загусла. Викласти на листок капусти близько 1 ст.л. картоплі і загорнути в голубець.


Голубці викласти в пласку посудину для випікання, на дно поклавши пару листків капусти. На сковорідці розігріти 50 г вершкового масла, додати пів склянки води, чебрець, посолити і залити голубці. Поставити їх на вогонь, щоб покипіли хвилин 10-15 після чого випікати в духовці близько 40 хвилин з накритою покришкою.
Приготувати соус.Розігріти вершкове масло, додати муку злегка зарум'янити. Додати воду, сіль, мускатний горіх і залити цим соусом голубці. Поставити ще на 15-20 хвилин в духовку. 

Клуб галицької кухні

79008, м. Львів, пл. Ринок, 16/3а

(032) 247-05-06, (063) 393-13-50, (067) 675-19-98

info@gcc.in.ua

© 2013 Клуб Галицької Кухні

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на gcc.in.ua