Новини
Кулінарний майстер-клас: «Поетична кухня Лема»
6 вересня, в рамках Форуму видавців, письменники, блогери та кухарі Львова на майстер-класі «Поетична кухня Лема» розповідали історії, читатили уривки зі Станіслава Лема, готувалита презентували три кулінарні книги. Усі гості мали змогу дізнатися, що їли галичани 100 років тому та познайомилися з непересічними кулінарними книгами, виданими у Львові ще на початку XX століття. Це «Нова кухня вітамінова», написана справжньою галицькою [...] Читати даліКулінарний майстер-клас: “Міксологія локальних продуктів”
Копчена полядвиця, бурячки з хроном, печений паштет із мармулядою з гогодз, намазка з оселедця, локальні сири, 4 види хліба та багато інших місцевих продуктів можна було поєднати між собою та отримати щоразу новий смак на майстер-класі, що проходив на фестивалі вуличної їжі у Львові. Короною заходу була зупа із квашених огірків, селери, картоплі та телятини. [...] Читати даліПерший міський конкурс наливок
От і завершився Перший міський конкурс наливок імені Й. А. Бачевського. Конкурс, який здивував багатьох тим, що при такій кількості алкоголю все було настільки ґречно і культурно. Конкурс, в якому є переможці, але нема переможених, адже всі учасники отримали щось позитивне: хтось досвід, хтось – увагу суспільства, хтось – рекламу для свого закладу, хтось – втішні призи. Усі наливки – […]
Читати даліКонкурс галицьких вегетаріанських рецептів
Уперше у Львові пройшов гастрономічний конкурс і творча майстерня на тему традиційних галицьких вегетаріанських рецептів. Кухарі отримали рецепти понад сторічної давності, аби адаптувати їх до сучасного ресторанного приготування. Перше місце поділили команда шеф-кухаря ресторану “Bianco Rosso” у Львові Кості Голика та група шеф-кухаря ресторану “Гермес” з Трускавця Романа Іваника. Подібні конкурси-дослідження Галицька Школа Гостинності та Клуб Галицької Кухні/Klub […]
Читати даліКлуб Галицької Кухні став асоційованим членом Львівського Туристичного Альянсу
У нас приємні новини: Клуб Галицької Кухні офіційно став асоційованим членом Львівського Туристичного Альянсу! Членство в Альянсі дасть можливість Клубу брати участь у прийнятті важливих стратегічних рішень міста щодо розвитку у сфері туризму й гостинності, зокрема Клуб матиме можливість впливати на гастрономічну складову розвитку туризму у Львові, популяризуючи галицьку кухню й створюючи імідж Львова не […]
Читати даліКлуб Галицької Кухні презентував набір листівок “12 різдвяних страв галицької кухні”
Клуб Галицької Кухні підготував гарний подарунок для тих, хто любить галицькі традиції, смачну їжу та красиві фото. До новорічно-різдвяних свят з друку вийшов набір листівок з рецептами “12 різдвяних страв галицької кухні”. Чудова господиня і вправний фотограф Надія Кошель після консультацій з нашими експертами приготувала, цікаво прикрасила і зазнимкувала пісні наїдки, рецепти яких уже багато […]
Читати даліЧим допомогти кухні Євромайдану
Зараз тисячі людей намагаються різним чином допомогти Євромайдану у Києві. Одна з основних потреб, поруч із дровами, ковдрами, наметами, одягом і бензином – харчі. Якщо ви мешкаєте або перебуваєте зараз у Києві – все більш менш просто: робите чай в термосі, берете відро готової їжі і везете на майдан. Або просто купуєте «набір революціонера»: печиво, […]
Читати даліГалицька кухня – професійно, але просто і без пафосу
У Львові завершився четвертий щорічний конкурс кухарів “Просто. Їжа без пафосу”. Цього року організатори – компанія “ГалЕкспо” та “Західна Шеф Група” – обрали головною темою конкурсу галицьку кухню. Цікаво, що готувати наші рідні страви зібралися не лише львів’яни та вихідці з Івано-Франківщини, але й учасники з Чернівців і Одеси. Як не парадоксально, але саме представник Одеси переміг в індивідуальному змаганні, приготувавши […]
Читати даліПольсько – український семінар “Транскордонна співпраця”
Клуб Галицької Кухні розповів про важливість гастрономічного чинника у розвитку туризму в Карпатському регіоні 30 жовтня 2013 року, в рамках “Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності” відбувся спільний польсько – український семінар “Транскордонна співпраця у сфері туризму в Єврорегіоні Карпати”. Клуб Галицької Кухні презентував себе на семінарі, наголосивши про важливість та особливу роль гастрономічної […]
Читати даліТернопіль запрошує на “Галицьку дефіляду”
Перший масштабний гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» відбудеться у Тернополі 26-27 жовтня. Як повідомили організатори, мешканцям і гостям міста презентуватимуть найкращі страви галицької кухні місцеві ресторатори. Варитимуть на Театральному майдані і спільну страву – капусту засипану. Участь у кулінарному святі вже зголосилися взяти десять рестораторів, які переконані, що традиції здорового харчування потрібно повертати у місто. Ідею […]
Читати далі