Картофляні котлети з яблуками під грибним сосом
Травень 16, 2013
Приготування:
Котлети:
1Картоплю почистити, відварити в підсоленій воді та пом'яти.
2Посмажити цибулю, порізану в костку, на вершковому маслі до золотистого кольору.
3Яйця розділити на білок і жовток. Білки збити на густу піну. Жовтки втерти з смальцем. Яблука обібрати зі шкірки і втерти на грубій терці. Змішати разом картоплю, цибулю, яблука, білки, жовтки, муку та порошок для печення. Посолити при потребі.
4Сформувати котлетки і обволокуючи їх в змішаних сухарях з сезамом, обсмажити с обох боків.
Соус:
1Цибулю порізати на костку і смажити на вершковому маслі поки не зм'якне. Додати порізані на чвертки (малі) печериці і протушити до готовності.
2Вирізку порізати на смужку, посолити і змішати з однією чайною ложкою гірчиці. Протушити на вершковому маслі.
31 скл. сметани змішати з водою. 50 г масла розтопити в окремій чабарці і додати ст.л. муки. Постійно помішуючи, поволі влити змішану сметану з водою. Коли згусне - додати тертий сир. Після того як він розпуститься, додати гриби з цибулею і тушковану вирізку. Посолити і додати мускатний горіх.
Котлети полити сосом і посипати листочками чебрецю.
Коментарі