kotlety

Картофляні котлети з яблуками під грибним сосом

Травень 16, 2013

kotlety

Приготування:

Котлети:

1Картоплю почистити, відварити в підсоленій воді та пом'яти.

2Посмажити цибулю, порізану в костку, на вершковому маслі до золотистого кольору.

3Яйця розділити на білок і жовток. Білки збити на густу піну. Жовтки втерти з смальцем. Яблука обібрати зі шкірки і втерти на грубій терці. Змішати разом картоплю, цибулю, яблука, білки, жовтки, муку та порошок для печення. Посолити при потребі.

4Сформувати котлетки і обволокуючи їх в змішаних сухарях з сезамом, обсмажити с обох боків.

Соус:

1Цибулю порізати на костку і смажити на вершковому маслі поки не зм'якне. Додати порізані на чвертки (малі) печериці і протушити до готовності.

2Вирізку порізати на смужку, посолити і змішати з однією чайною ложкою гірчиці. Протушити на вершковому маслі.

31 скл. сметани змішати з водою. 50 г масла розтопити в окремій чабарці і додати ст.л. муки. Постійно помішуючи, поволі влити змішану сметану з водою. Коли згусне - додати тертий сир. Після того як він розпуститься, додати гриби з цибулею і тушковану вирізку. Посолити і додати мускатний горіх.

Котлети полити сосом і посипати листочками чебрецю.

Інгредієнти

Для котлет:

1 кг картоплі

200 г яблук

20 г смальцю

50 г муки

2 яйця

1 ч.л. порошку для печення

60 г сухарів

1 ч.л. сезаму

1 середня цибулина

сіль, перець, чебрець

Для соусу

1 скл. сметани (домашньої)

1 скл. води

200 г вирізки свинної

150 г вершкового масла

50 г твердого сиру

50 г свіжих печериць

1 ст.л. муки

1 середня цибулина

1 ч.л. гірчиці (суха, обо російська)

сіль, перець, мускатний горіх

00:00

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *