Кулінарний майстер-клас: «Поетична кухня Лема»

  Опубліковано   Опублікував   Немає коментарів

img_2392

6 вересня, в рамках Форуму видавців, письменники, блогери та кухарі Львова на майстер-класі «Поетична кухня Лема» розповідали історії, читатили уривки зі Станіслава Лема, готувалита презентували три кулінарні книги.

Усі гості мали змогу дізнатися, що їли галичани 100 років тому та познайомилися з непересічними кулінарними книгами, виданими у Львові ще на початку XX століття. Це «Нова кухня вітамінова», написана справжньою галицькою пані Осипою Заклинською. «Домашня книга: Як варити і печи» Леонтини Лучаківської. Та книга «Золоті кролі» Серафіні та Тразатті, яка вперше перекладена українською мовою.

Під час майстер-класу засновниця ресторану «JERUSALEM» Лола Ланда готувала форшмак на маці. А відома кулінарна блогерка та львівська господиня Маріанна Душар (вона ж пані Стефа) поділилася галицьким рецептом єврейських рогаликів Ругелах з сиром та зеленню.

Голова асоціації кухарів «Західна шеф група» Іоан Янчишин, креативний директор мережі Kumpel’ Group Олексій Петелько, Пані Стефа та письменник Жак Жаб’є приготували помідорову зупу з лляним тістом, що увійшла до збірки «Нова кухня вітамінова» та печену телятину фракандо з «Домашньої книги» Лучаківського.

А шеф-кухар ресторану «Lemberg Graf» Ярослав Гуменюк та співзасновник Клубу Галицької Кухні Всеволод Поліщук потішили гостей кроликом у винній галяредці з неординарного трактату Серафіні та Тразатті «Золоті кролі».

Під час кулінарного майстер-класу гості могли не лише спостерігати за творчим процесом, але й взяти участь у приготуванні галицьких страв разом зі знаними львівськими кухарями.

Категорії: Новини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *