Блоги
Ковбаса – найкращий звір
В мого сина Івана є улюблена книжка – «Зварю тобі борщику» Зірки Мензатюк, знаної української письменниці, котра пише для дітей і не тільки. Так от, в оповіданні «Ковбаса» вовк дав чудові характеристику ковбасі: «От краса ковбаса! Якби ковбасі крила, то кращої птиці не було б, а якби їй ноги, то й кращого звіра не знайшлося […]
Читати даліЩо ви знаєте про холодник?
Хто з вас знає направду, що то таке – холодники? Якщо пошукати інформацію про цю страву, то ви знайдете небагато: можна зустріти або загальну інформацію на кшталт “страва польської, литовської, української та російської кухні”, “холодна зупа, що готується влітку”, чи ще щось таке. Досить багато рецептів холодників зустрічається у російській та польській кулінарній літературі; часто ця страва помилково сприймається як російська. […]
Читати даліГалицька вітамінна бомба
Дістали ті уже сезонні захворювання… що не осінь – то все якісь нежиті, катари, ГРЗ… Ось днями приїхали друзі з мандрівки Іраном. Усі, хто завітав до них у гості, а нас було п’ятеро, мали ті чи інші прояви застуди, хтось постійно тримав хустинку в руках (щоб бути напоготові, коли з носа потече), хтось говорив ніби […]
Читати даліТрішки про молочники
Дуже різне ставлення у людей до молочних продуктів: деякі, як я, згадують з відразою смак вівсяної каші на молоці з маслом ще з садочку, інші примружують від задоволення очі, поринаючи в спогади про молочну шкірочку на тарілці манної каші. Ще, кажуть, любителі манної каші поділяються на тих, хто любить її з грудочками і тих, хто […]
Читати даліГалицька кухня – шалене поєднання
Словосполучення “Галицька кухня” до недавніх пір просто заганяло мене в ступор. Бо для мене це – шалене поєднання сім”ї, любові, ідеальних жінок, веселих, смачних та співочих посиденьок в колі родини, поєднання львівських традицій приготування їжі з польськими, австрійськими та єврейськими кулінарними традиціями. Бо так склалось… бо в такій дивній і творчій родині біля Галицького базару […]
Читати даліКлуб Галицької Кухні розповів про себе в Нідерландах
Завжди добре поєднувати приємне з корисним, особливо коли корисне є водночас приємним. На початку вересня Клуб Галицької Кухні відвідав королівське місто Гаагу в Нідерландах. День виявився насиченим й сповненим подіями та зустрічами з цікавими людьми, котрі мають відношення до України. Пані Наталя Буряник, що є членом правління та основним активістом фундації “Matrix Orange” ( “Метрікс […]
Читати даліГрибні котлети з картопляним сосом
У мене в одній з соціальних мереж під назвою «мордокнижка» є шановний друг Petro Nek, так він описав, як він зробив прості домашні котлети,просто купив у супермаркеті фарш, зліпив і посмажив… Навело мене це на думку, що я щось з тими сезонними продуктами давно не їв такої давньої галицької страви, як котлети…але це ще так […]
Читати даліЛічі, манго, маракуйя і…. галицька кухня!
В час родинних свят, як далеко від дому ви б не були, особливо хочеться сімейних посиденьок за святковим столом та традиційними галицькими смаколиками. Останні спекотні дні серпня нагадали про Різдво 2012, коли з бабцею прикрашали ялинку в літніх сукнях й готували 12 пісних страв Святої вечері, коли за вікном було незвичних +28 спеки. Можливо, українців […]
Читати далі«Так хочу твоєї мізерії, шом навіть пиво не пив!»
Посвячується Олені Зарембі Стою на зупинці, чекаю на трамвай, поряд проходить старший чоловік років за 50 і говорить до мобільного телефону,слова що я витягнув до заголовку. Що ж то таке – та пречудова мізерія? Використовуючи принцип «Спитати – встид однієї хвилини, не знати – встид цілого життя», порозпитував знайомих, я дізнався, що то є салат […]
Читати даліГалицьке – в нюансах
ТОП-5 додатків, які додають галицького шарму звичним загальноукраїнським стравам Пшоно у борщі. Один із варіантів традиційного галицького борщу – так званий білий борщ, який колись готували на наших теренах для весіль та інших великих імпрез. Відмінність його від традиційного українського борщу у тому, що, по-перше, сметана додавалася просто в заправку з буряка. Відповідно, цей борщ […]
Читати далі