Блоги

Ковбаса – найкращий звір

Ковбаса – найкращий звір

 В мого сина Івана є улюблена книжка – «Зварю тобі борщику» Зірки Мензатюк, знаної української письменниці, котра пише для дітей і не тільки. Так от, в оповіданні «Ковбаса» вовк дав чудові характеристику ковбасі: «От краса ковбаса! Якби ковбасі крила, то кращої птиці не було б, а якби їй ноги, то й кращого звіра не знайшлося […]

  Читати далі
  Листопад 12, 2013   Немає коментарів
Що ви знаєте про холодник?

Що ви знаєте про холодник?

 Хто з вас знає направду, що то таке – холодники? Якщо пошукати інформацію про цю страву, то ви знайдете небагато: можна зустріти або загальну інформацію на кшталт “страва польської, литовської, української та російської кухні”, “холодна зупа, що готується влітку”, чи ще щось таке. Досить багато рецептів холодників зустрічається у російській та польській кулінарній літературі; часто ця страва помилково сприймається як російська. […]

  Читати далі
  Листопад 5, 2013   Немає коментарів
Галицька вітамінна бомба

Галицька вітамінна бомба

 Дістали ті уже сезонні захворювання… що не осінь – то все якісь нежиті, катари, ГРЗ… Ось днями приїхали друзі з мандрівки Іраном. Усі, хто завітав до них у гості, а нас було п’ятеро, мали ті чи інші прояви застуди, хтось постійно тримав хустинку в руках (щоб бути напоготові, коли з носа потече), хтось говорив ніби […]

  Читати далі
  Жовтень 23, 2013   Немає коментарів
Трішки про молочники

Трішки про молочники

Дуже різне ставлення у людей до молочних продуктів: деякі, як я, згадують з відразою смак вівсяної каші на молоці з маслом ще з садочку, інші примружують від задоволення очі, поринаючи в спогади про молочну шкірочку на тарілці манної каші. Ще, кажуть, любителі манної каші поділяються на тих, хто любить її з грудочками і тих, хто […]

  Читати далі
  Жовтень 22, 2013   Немає коментарів
Галицька кухня – шалене поєднання

Галицька кухня – шалене поєднання

Словосполучення  “Галицька кухня” до недавніх пір просто заганяло мене в ступор. Бо для мене це – шалене поєднання сім”ї, любові, ідеальних жінок, веселих, смачних та співочих посиденьок в колі родини, поєднання львівських традицій приготування їжі з польськими, австрійськими та єврейськими кулінарними традиціями. Бо так склалось… бо в такій дивній і творчій родині біля Галицького базару […]

  Читати далі
  Жовтень 16, 2013   Немає коментарів
Клуб Галицької Кухні розповів про себе в Нідерландах

Клуб Галицької Кухні розповів про себе в Нідерландах

Завжди добре поєднувати приємне з корисним, особливо коли корисне є водночас приємним. На початку вересня Клуб Галицької Кухні відвідав королівське місто Гаагу в Нідерландах. День виявився насиченим й сповненим подіями та зустрічами з цікавими людьми, котрі мають відношення до України. Пані Наталя Буряник, що є членом правління та  основним активістом фундації “Matrix Orange” ( “Метрікс […]

  Читати далі
  Жовтень 2, 2013   Немає коментарів
Грибні котлети з картопляним сосом

Грибні котлети з картопляним сосом

У мене в одній з соціальних мереж під назвою «мордокнижка» є шановний друг Petro Nek, так він описав, як він зробив прості домашні котлети,просто купив у супермаркеті фарш, зліпив і посмажив… Навело мене це на думку, що я щось з тими сезонними продуктами давно не їв такої давньої галицької страви, як котлети…але це ще так […]

  Читати далі
  Вересень 16, 2013   Немає коментарів
Лічі, манго, маракуйя і…. галицька кухня!

Лічі, манго, маракуйя і…. галицька кухня!

В час родинних свят, як далеко від дому ви б не були, особливо хочеться сімейних посиденьок за святковим столом та традиційними галицькими смаколиками. Останні спекотні дні серпня нагадали про Різдво 2012, коли з бабцею прикрашали ялинку в літніх сукнях й готували 12 пісних страв Святої вечері, коли за вікном було незвичних +28 спеки. Можливо, українців […]

  Читати далі
  Серпень 29, 2013   Немає коментарів
«Так хочу твоєї мізерії, шом навіть пиво не пив!»

«Так хочу твоєї мізерії, шом навіть пиво не пив!»

Посвячується Олені Зарембі Стою на зупинці, чекаю на трамвай, поряд проходить старший чоловік років за 50 і говорить до мобільного телефону,слова що я витягнув до заголовку. Що ж то таке – та пречудова мізерія? Використовуючи принцип «Спитати – встид однієї хвилини, не знати – встид цілого життя», порозпитував знайомих, я дізнався, що то є салат […]

  Читати далі
  Серпень 16, 2013   Немає коментарів
Галицьке – в нюансах

Галицьке – в нюансах

ТОП-5 додатків, які додають галицького шарму звичним загальноукраїнським стравам Пшоно у борщі. Один із варіантів традиційного галицького борщу – так званий білий борщ, який колись готували на наших теренах для весіль та інших великих імпрез. Відмінність його від традиційного українського борщу у тому, що, по-перше, сметана додавалася просто в заправку з буряка. Відповідно, цей борщ […]

  Читати далі
  Липень 30, 2013   Немає коментарів